Tourist information NO EN DE FI ES NL

Sport og friluftsliv

Idrettslaget Blest organiserer barn og unge, og en del voksne innenfor idretten. Handball, fotball og ski. På Bøstad Skole er det gymnastikksal og svømmebasseng, samt nærmiljøanlegg hvor mulighetene for fysisk aktivitet er store. Både i Borgfjord, Hagvågen og i Steinfjorden er det bygd ut nærmiljøanlegg med blant anna fotballøkker.

Lofoten Turlag på vei innover i fjellet oppfor linken i nydelig aprilvær.Lysløypa på Borg er flittig brukt i løpet av vinteren. Det er flott skiterreng i hele området og mange kan spenne på seg skiene hjemme og starte på turen. I sommerhalvåret er bruken av naturen også av stor betydning for helse og rekreasjon. Gamle ferdselsårer er gått opp og merket, og har egen logo." Lofot-tur / mellom bygdene i Borge". Turene er merket inn på områdekartet. Hvert år deles det ut ei T-skjorte i premie for de som har vært innom alle turkassene med et klippekort, som fås kjøpt i nærbutikken på Borg. Så det er bare å ta vandringsstaven fatt og nyte den fantastiske naturen vi har.

En rotur ute mellom øyan midnattstider.Nærheten til innlandsvatn, poller og havet gir unike muligheter til å bruke disse i friluftsammenheng. Hva er da bedre enn å sette seg i båten, ro en tur, eller heise seilet og følge den blå ferdselsåra fra Borg til Borgvær/Eggum. Riktignok er den ikke merka og tilrettelagt men det er ingen hindring for ferdsel langs leia. (les mer: "Allemannsretten frå hav til himmel")

Mulighetene for å delta i sport og friluftsliv er store. Motorsportbanen på Evjen. Vi har tatt med noen bilder for å vise spennvidden i aktivitetene. Motorsportbanen på Evjen er en populær møteplass både for aktive og skuelystne. Med utgangspunkt på Vendalsjord ser vi Lofoten Turlag på vei innover i fjellet oppfor linken i nydelig aprilvær. En rotur ute mellom øyan midnattstider på sommeren gir nærhet til naturen, og en sjelden opplevelse av ro og harmoni.
 

Relevante artikler
God is på lørdag
Over hundre på romjulsmarjsen
Tid for ski
Godt fornøyd
Bøstadmila
Brattflogan
Påskeutfart
Over fjellan med Bøstad skiturlag
Sola på vei
Solsnudagen

EmailFacebook EmailTips en venn

Personvern - Privacy Policy