Tourist information NO EN DE FI ES NL

Hederlig omtale til rødvinsost

Publisert : onsdag, 19. september 2007Utskriftsvennlig versjon

I forbindelse med utdling av verdiskapningsprisen for Nord-Norge, som ble delt ut i Tromsø fikk rødvinsosten fra Aalan Gård hederlig omtale

Her er Gøran Rasmussen da  Aalan Gård fikk næringsprisen fra Vestvågøy kommune. (Foto: Odd Nicolaysen)
Her er Gøran Rasmussen da Aalan Gård fikk næringsprisen fra Vestvågøy kommune.

Det var rekordmange som deltok i årets konkurranse, der Mabel Owren på Bomstad Gård i Balsfjord er tildelt verdiskapingsprisen for Nord-Norges mest nyskapende matprodukt i 2007. Tromsbedriften fikk prisen for sin blåmuggost Piggtind. Prisen består av diplom og en sjekk på 25.000 kroner, og ble delt ut av NHO reiseliv Nord-Norge i forbindelse med Reiselivsdagene i Tromsø.

Det er Gøran Rasmussen på Aalan Gård som har laga rødvinsosten Midnattsol, som tydeligvis falt i smak hos juryen. Rødvinsosten var veldig nær til å ga av med seieren,men blåmuggosten fra Balsfjord trakk det lengste strået.
Gøran synes det var veldig artig at den nye osten kom så høyt i konkurransen. Han sier at han i utgangspunktet ikke hadde noen forventninger i forhold til noen utmerkelser, selv om han har fått positive tilbakemeldinger fra kundene.
Deersom noen skulle forvente en mørk rød ost så er ikke det tilfelle. Osten vaskes i rødvin og er derfor mørk i yta, og ved lengre lagring sier ysteren at kanskje noe mere av fargen vil trekke inn i osten.

En annen som gjorde det godt var Siv Hilde Lillehaug for Arktisk krydderblanding fra Henningsvær som også fikk hederlig omtale for sitt produkt. Men Lofotlam ikke nådde opp i denne konkurranse med sin lammesnacks.


Det er NHO Reiseliv avd Nord-Norge og Arktisk Meny står bak konkurransen, som gjennomføres i samarbeid med Bioforsk Nord, Norsk bygdeturisme og gårdsmat og landbruksavdelingene hos Fylkesmannen i Nordland, Troms og Nordland og Finnmark.
Konkurransen skal stimulere til nyskaping, produktutvikling og bedriftsutvikling innenfor matsektoren i Nord-Norge og bidra til å profilere kvalitetsprodukter fra landsdelen.


Skrevet av: Odd Nicolaysen

EmailFacebook EmailTips en venn

Personvern - Privacy Policy