Tourist information NO EN DE FI ES NL

Valgets kval

Publisert : lørdag, 08. september 2007Utskriftsvennlig versjon

Komunevalet mandag nærmer seg, og i følge en meningsmåling gjort i Lofot Tidende er det ennå mange som ikke har bestemt seg for hva de skal stemme. Vi har gått gjennom de forskjellige valglistene og funnet ut hvilke kandidater fra vårt distrikt som er prioritert på de forskjellige listeforslagene.

 (Foto: )

Vårt distrikt er gjennomgående ikke så godt representert på listene. KrF, AP og SP er de som har flest kandidater fra vårt område.
Selv om kandidatene er et stykke nede på listene er det mulig å endre det ved å kummulere. Sågar kan en påvirke andre listeforslag ved å skrive opp navn fra disse på den lista en velger.

Arbeiderpartiet har Siv Sara på 3. plass. Fremskrittspartiet har Willy Benjaminsen på 24. plass, mens Høyres Trond Handberg er nominert som nr 5.
Harald Simonsen fra Hagvåg er plassert på 3.plass på Kristelig Folkepartis liste.
Kyspartiet har Hallgeir Johansen fra Skjerpen på 2..
Tone Nordstrand fra Borgfjorden innehar 8. plass på Senterpartiets liste.
Veteranen Guttorm Thommassen er nr 19 på Sosialistisk Venstrepartis liste.
Nykommeren Venstre stiller med Terje Wolden som nr 5 på sin liste.
Og til slutt Vestvågøylista har Torill Stubø Johansen fra Mærvoll på 13.plass.

Flere av de nominerte har en viss erfaring fra kommunestyre, og har møtt som representanter eller vararepresentanter, som Siv Sara, Trond Handberg, Harald Simonsen, Hallgeir Johansen, Tone Nordstrand og Guttorm Thomassen. Mens Willy Benjaminsen, Terje Wolden og Torill Stubø Johansen er mer ubeskrevne i slike sammenhenger.
Den mest erfarne og profilerte av disse er Guttorm Thomassen som tidligere har flere perioder bak seg i kommunestyret. Siv Sara har siste periode sittet i fylkestinget for AP.
Uansett er det lurt å gå gjennom listene og vurdere de kandidatene som er både fra vårt distrikt og ellers på øya.

Både listeforslagene og ikke minst politikken disse forplikter seg å føre de neste fire årene, er å finne på Vestvågøy kommunes nettside.


Skrevet av: Odd Nicolaysen

EmailFacebook EmailTips en venn

Personvern - Privacy Policy