Tourist information NO EN DE FI ES NL

Robust, vilt og vakkert

Publisert : fredag, 07. september 2007Utskriftsvennlig versjon

Slik uttrykte samferdselsminister Liv Signe Navarsete seg om naturen i Lofoten da hun torsdag åpna turistveiprosjektet Lofoten på nyanlegget på Eggum.

Liv Signe Navarsete holder åpningstalen. (Foto: Odd Nicolaysen)
Liv Signe Navarsete holder åpningstalen.

fotoapparat Se flere bilder

Det var godt oppmøte av folk fra lokalmiljøet, pluss en rekke personer som på et aller anna vis hadde hatt noe med prosjektet å gjøre. Anlegget fremsto på en fin måte selv om deet var noe ruskete vær, og undertegnede hørte ingen som uttrykte noe annet. Alle var tilfreds med resultatet.

Etter snorklippinga som samferdselsministern foretok spilte SusanneLundeng opp på fela si. Det var slåtter fra Vestvågøy, noe som slo godt an hos publikum, selv om det ikke var noen som hiva seg ut i dansen.

Bespisninga i etterkant var på forsamlingshuset, der alle de fremmøtte ble invitert til å fortsette festen. Skolestua på Vonheim sto for matlaginga, mens Swing Brass Band spilte med trøkk og fikk stemninga til å stige flere hakk.

Flere gaveutdelinger og blomster ble foretatt til innvolverte i prosjektet, og Eggum utmarkslag høsta stor anerkjennelse for det arbeidet de hadde gjort i prossessen i forbindelse med utbygginga av sørvishuset og andre tiltak ved Kvalhausen.
Ssamferdselsmimisteren fikk blandt anna en gullpin med turistveilogoen, og ble etter eget utsagn nesten målløs. Men hun fikk takket for gavene og fikk også understreka viktigheta av at lokalbefolkninga på Eggum følte eierskap til anlegget som svært viktig og positivt.

Til slutt fikk alle som deltok i feiringa sydvest med turistveiprosjektets logo og ei bok om alle prosjektene fra Fiskerbøl til Å


Skrevet av: Odd Nicolaysen

EmailFacebook EmailTips en venn

Personvern - Privacy Policy