Tourist information NO EN DE FI ES NL

Stein på stein

Publisert : torsdag, 07. juni 2007Utskriftsvennlig versjon

I godværet de siste dagene har Arthur Johansen fra Strønstad arbeidd med et steingjerde rundt urtehagen på vikingmuseet på Borg.

Her er Arthur Johansen i ferd med å legge opp det dobbeltvanga steingjerde, med assistent Leif Erik Narmo i bakgrunnen. (Foto: Odd Nicolaysen)
Her er Arthur Johansen i ferd med å legge opp det dobbeltvanga steingjerde, med assistent Leif Erik Narmo i bakgrunnen.

Johansen er mest kjent som treskjærer og driver Arthurs Tresmie på heimplassen. Men det viser seg at han også har andre handtverksferdigheter. For å arbeide med stein krever både styrke, utholdenhet og ikke minst innsikt.

Arthur har et godt forhold til stein, og har holdt på med dette siden han som sjuåring fikk i oppgave å flytte en steindunge av faren. Siden den gang har han lært seg kunsten å bygge med stein og å klyve stein med slegga. Akkurat det siste blir det ikke så mye av på Borg, for her er det stein nok å ta av i gamle steinruker etter åkerrydding.

Mens han arbeider er det stadig gjester som stopper opp både for å se på arbeidet og urtehagen som Anne van Koesveld har anlagt. Når gjerdet er ferdig vil den gi ly for plantene og det vil også fungere som et blikkfang. Så da er det bare å ta seg en tur fremom og se på resultatet.


Skrevet av: Odd Nicolaysen

EmailFacebook EmailTips en venn

Personvern - Privacy Policy