Tourist information NO EN DE FI ES NL

Ny høvding klar til innsats

Publisert : torsdag, 02. februar 2006Utskriftsvennlig versjon

Så er forberedelsen for Sagaspelet 2006 i gang for alvor. På informasjonsmøte i Gildehallen på Borg var det relativt godt oppmøte, da regiansvarlig Maiken Garder orienterte om hvordan hun og styret i Stiftelsen Sagaspelet Lofotr så for seg gjennomføringa av forberedelsene til årets spel.

Tommy Tallaksen repeterer teksten før han stiller til audition. Litt nervøs? (Foto: Odd Nicolaysen)
Tommy Tallaksen repeterer teksten før han stiller til audition. Litt nervøs?

Vi viser til tidligere omtale i artikkelen Sagaspelet ennå bedre i 2006 .

Det knyttet seg en del spenning til hvem som skulle overta rollen som Olav Tvennumbruni etter at Terje Bøe trakk seg fra denne rollen.

Så da orienteringa var slutt, kaffen drukket opp og kostymeansvarlig hadde fått sine strategiske mål fra deltakerne var det klart for audition. Tommy Tallaksen var den eneste som stilte opp fremfor regiansvarlig og noen til, for å fremføre et par tekster fra spelet sammen med «Åshild», husfrua på Borg.

En lett nervøs og spent Tommy Tallaksen fremførte tekstene, som var en samtale med husfrua og en litt mer dramatisk tekst der han gikk til konfrontasjon med høvdingen fra Gimsøya.
Maiken Garder var fornøyd med det hun hørte og så. Og straks etter opptreden tilbød hun Tommy rollen som høvdingen på Borg. Hun mente det ville bli spennende tid fremover. Tommy Tallaksen var både glad og lettet etter at det hele var overstått. Det var nesten som det oppsto litt «Idol-stemning» med gratulasjoner, jubel og klemmer.

Etter at det var klart at Tallaksen måtte belage seg på hard jobbing fremover mot forestillinga i juni, tok han seg tid til å fortelle litt om seg selv til bøstad.no.
Han er 40 år, er ugift og har to døtre, og i følge telefonkatalogen bosatt på Gravdal. Tommy livnærer seg som dramalærer ved kulturskolen i Vågan og så er han kroppsøvingslærer ved fiskerifagskolen på Gravdal.
Han ble forespurt om å komme på audition, og brukte ikke lang betenkningstid før han sa ja. Han har egentlig ikke sett for seg at han skulle bli forspurt om å spille høvdingen på Borg, og det begrunner han med at han synes var litt for ung for den rollen.
Tommy Tallaksen er ikke helt ukjent med skuespilleri og har tidligere deltatt på amatørteater der vikingtida har vært tema. Han synes historien om Olav Tvennumbruni er spennende og har tidligere lest om denne høvdingen fra Lofotr, og så forteller han at han er kommet halvveis i Snorre Sturlasons kongesagaer. Dette mener han er viktig for å kunne forstå den tida sagaspelet omhandler, og belyser også bakgrunnen for de motsetningene som var.
Et hurtig søk på nettet viser at den kommende høvding også har drevet med akrobatikk og klovning. Det spørs om det blir så mye av det siste, men noe akrobatikk vil det kanskje bli for den tidligere snekkeren.
Han går til oppgaven som en av hovedrolleinnehaverne i sagaspelet med skrekkblanda fryd som han uttrykker det, men også med respekt for skuespillerkunsten.

Resultatet får de som vil, se den 16., 17. og 18 juni.

Se også bildegalleri med små glimt fra orienteringsmøte.


Skrevet av: Odd Nicolaysen

EmailFacebook EmailTips en venn

Personvern - Privacy Policy