Tourist information NO EN DE FI ES NL

Sagaspelet ennå bedre i 2006

Publisert : torsdag, 19. januar 2006Utskriftsvennlig versjon

Stiftelsen Sagaspelet Lofotr lover i et brev til gamle sagaspillere at spelet i 2006 skal bli enda bedre enn den var i 2004. Manuset er bearbeidd av Nina Wester og vil være grunnlaget for nok en suksess med sagaspelet. Regien er det Maiken Garder som skal utøve.

Høvdingefrua fra Gimsøya alias Trine Adolfsen (Foto: Odd Nicolaysen)
Høvdingefrua fra Gimsøya alias Trine Adolfsen

Forestillingene i år blir i år helga før Sankthans. Premiere blir fredag 16. juni kl 1900, og så blir det forestilling lørdag klokka 13.00 og 17.00.

Til forestillinga trenges det både statister og ikke minst skal en av hovedrollene besettes med ny person. Det er Terje Bøe som takker for seg i rollen som Olav Tvennumbruni, og i etterkant av informasjonsmøte for sagaspilldeltakerne den 1.februar skal det være audition for å finne en som kan bekle rollen som høvding på Borg. I alt vil det være behov for over 60 skuespillere. Roere, gårdsfolk, alver osv.
Selv om rollegalleriet i hovedsak er den samme så vil det etter stor sannsynlighet bli endringer i hvem som skal ha rollene. De som kommer på informasjonsmøte vil være med de første til å få kjennskap til akkurat det.

Ansvarlig for kor og korps blir som i 2004, Ann Jorid Gåsmo og Nabil Mohammed. Mens det er Majka Øvergård som bestyrer kostymene.

I tillegg til dette trengs det frivillige til andre oppgaver, da mer som et støtteapparat. Så om det er noen som ikke går med en skuespiller i magen så er det likevel mulig å bidra på andre måter.

Så gjenstår det å se om Stiftelsen Sagaspelet Lofotr har sine ord i behold også den tredje helga i juni.

Vår nettside vil følge utviklinga frem til premieren og vel så det.

Sagaspelet 2004


Skrevet av: Odd Nicolaysen

EmailFacebook EmailTips en venn

Personvern - Privacy Policy